Blog

Blog

Blog (“weblog” un kısaltılmış bir versiyonu), bilgileri en son gönderiler en üstte olmak üzere ters kronolojik sırayla görüntüleyen çevrimiçi bir dergi veya bilgilendirici web sitesidir. Bir yazarın veya bir grup yazarın tek bir konu hakkındaki görüşlerini paylaştığı bir platformdur.

Kişisel kullanım için bir blog başlatmanın birçok nedeni ve iş blogları için yalnızca bir avuç güçlü neden vardır. İşletmeler, projeler veya size para getirebilecek başka herhangi bir şey için blog yazmanın çok basit bir amacı vardır – web sitenizi Google SERP’lerde daha üst sıralara çıkarmak, yani görünürlüğünüzü artırmak.

Bir işletme olarak, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi satın almaya devam etmeleri için tüketicilere güveniyorsunuz. Yeni bir işletme olarak, potansiyel tüketicilere ulaşmanıza ve onların dikkatini çekmenize yardımcı olacak blog yazmaya güveniyorsunuz. Blog yazmadan, web siteniz görünmez kalırken, bir blog çalıştırmak sizi aranabilir ve rekabetçi kılar.

Dolayısıyla, bir blogun temel amacı sizi ilgili kitleye bağlamaktır. Bir diğeri, trafiğinizi artırmak ve web sitenize kaliteli olası satışlar göndermektir.

Yayınlarınız ne kadar sık ​​ve daha iyi olursa, web sitenizin hedef kitleniz tarafından keşfedilme ve ziyaret edilme şansı o kadar yüksek olur. Bu, bir blogun etkili bir potansiyel müşteri oluşturma aracı olduğu anlamına gelir. İçeriğinize harika bir harekete geçirme ifadesi (CTA) ekleyin ve web sitenizin trafiğini yüksek kaliteli potansiyel müşterilere dönüştürün. Aynı zamanda niş otoritenizi sergilemenizi ve bir marka oluşturmanızı sağlar.

Bilgilendirici ve ilgi çekici gönderiler oluşturmak için niş bilginizi kullandığınızda, hedef kitlenizde güven oluşturur. Harika bloglar, işletmenizin daha güvenilir görünmesini sağlar; bu, markanız hala genç ve yeterince bilinmiyorsa özellikle önemlidir. Aynı anda hem çevrimiçi hem de niş otorite sağlar.

Blogların yapısı

Blogların görünümü zamanla değişti ve bu günlerde bloglar çok çeşitli öğeler ve araçlar içeriyor. Bununla birlikte, çoğu blog hala bazı standart özellikler ve yapılar içermektedir.

Tipik bir blogun içereceği ortak özellikler şunlardır:

  • Menü veya gezinme çubuğuna sahip başlık.
  • Vurgulanan veya en son blog gönderilerinin bulunduğu ana içerik alanı.
  • Sosyal profiller, favori içerik veya harekete geçirici mesaj içeren kenar çubuğu.
  • Sorumluluk reddi beyanı, gizlilik politikası, iletişim sayfası vb. Gibi alakalı bağlantıların bulunduğu altbilgi.

Bloglar ve web siteleri

Birçok kişi hala bir blog ile web sitesi arasında herhangi bir fark olup olmadığını merak ediyor. Blog nedir ve web sitesi nedir? Bugün ikisini birbirinden ayırmak daha da zor. Birçok şirket blogları kendi web sitelerine de entegre ediyor, bu da ikisini daha da karıştırıyor.

bursa blog yayinciligi

content agency

Blogları web sitelerinden ayıran nedir?

Blogların sık güncellenmesi gerekir. Bunun güzel örnekleri arasında yemek tariflerini paylaşan bir yemek blogu veya sektör haberleri hakkında yazan bir şirket yer alır.

Bloglar ayrıca okuyucu katılımını da teşvik eder. Okuyucular, farklı endişelerini ve düşüncelerini topluma yorumlama ve dile getirme şansına sahiptir. Blog sahipleri sitelerini düzenli olarak yeni blog gönderileriyle günceller.

En Yeni.

Dijital pazarlama ipuçları.

Dijital marka dönüşümü için ihtiyacınız olan her şey.

İşletmeniz için hazırladığımız aylık dijital pazarlama stratejileri el kitabına hemen abone olun.

    cresa
    digital.
    cresa
    digital.

    İşletmenize / markanıza
    nasıl yardımcı olabiliriz?

    İşbirlikli proje deneyimimiz tasarım, dijital pazarlama ve SEO’dan markanızın stratejisine ve gelişimine kadar uzanan keyifli bir yolculuktur.