Daha İyi Arama Sonuçları için 5 Basit SEO İpucu

bursa seo ajansı

Birçok insan SEO’nun zor olduğuna inanıyor ama bu doğru değil. Temel SEO yapılandırmalarını uygulamak çok kolaydır ve bazen tüm büyük arama motorlarında maksimum etki için yapmanız gereken tek şey doğru SEO çalışmalarıdır.

Basit ama etkili SEO ipuçları ile web sitenizi arama motorları için daha iyi bir hale getirebilirsiniz!

SEO’nuzu geliştirmek için 5 basit ipucu:

  1. Başlıklarınızı, URL’nizi ve açıklamalarınızı optimize edin.
  2. Faydalı ve yeni içerik üretin.
  3. Web sitenizin yüklenme süresini iyileştirin.
  4. Web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun.
  5. Web sitenizi Google ve Bing web yöneticisi araçlarıyla kaydedin.

1. Başlıklarınızı, URL’nizi ve açıklamalarınızı optimize edin

Web sitenizi arama sonuçlarında ziyaret etmek isteyebilecek kullanıcı tarafından bakarak inceleyin. Başlıklarınızda ve açıklamalarınızda iyileştirme için olanak varsa bu ilk önceliğiniz olsun. Daha iyi sıralamalar elde etmek için ilk adım sayfa başlıklarınızı, açıklamalarınızı ve geçerli URL’yi sayfa başlığına göre optimize etmektir.

Arama sonuçlarında sayfa başlıkları ve açıklamaları gösterilir, bu nedenle bu fırsatı değerlendirin ve web sitenizi potansiyel kullanıcılara “en iyi şekilde” tanıtın.

2. Faydalı ve yeni içerik üretin

Bir web sitenizin veya blogunuzun olmasının nedenleri kitle oluşturmak, mevcut okuyucularınızı mutlu etmek veya yeni müşteriler kazanmak için içerik sağlamaktır. İçerik olarak makaleler, videolar, infografikler, slayt gösterileri, müzik, yorumlar, incelemeler veya nişiniz için uygun olan herhangi bir şeyden kastediyoruz.

İçeriğiniz statik, eski veya güncel değilse büyük olasılıkla ziyaretçileriniz hızla kaybolur ve asla geri gelmez.

Güncel olmayan içeriğe sahip bir web sitesini ziyaret ettiğinizde ilk tepkiniz nedir? Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılarla tamamen aynıdır.

Aradığınız her anahtar kelimede büyük bir rekabet var. En kullanışlı ve en taze içeriğe sahip olan web sitelerinin yarışı kazanma şansı daha fazladır. Günlük olarak yeni içerik yayınlamanız gerektiği anlamına mı geliyor? Şart değil. Yayınlama stratejiniz başka faktörlere de (marka ve içerik pazarlama stratejileri) bağlıdır.

3. Web sitenizin yükleme süresini geliştirin

Sayfa hızının SEO için önemli olduğunu ilk kez okuyorsanız, bu yazıyı okuduktan kısa bir süre sonra web sitenizin yükleme süresini iyileştirmek için gereken her şeyi yapmalısınız. Bunu daha önce okudunuz ve henüz bu konuda bir şey yapmadıysanız, büyük bir hata yapıyorsunuz demektir.

Sayfa yüklenme hızının etkileri:

Sayfa hızı bir SEO sıralama faktörüdür – İki benzer web siteniz varsa ve diğeri daha hızlıysa, hızlı olanın arama sonuçları görünürlüğünün daha yüksek olacağını bekleyebilirsiniz (diğer şeylerin eşit olması şartıyla).

Daha hızlı web siteleri daha fazla dönüşüm üretir Daha fazla satış, daha fazla abone ve reklamlarınızda daha fazla tıklama anlamına gelir (örneğin Adsense kullanıyorsanız).

Daha fazla sayfa görüntüleme – Bir web sitesi yüklendiğinde hızlı kullanıcıların ayrılmadan önce birden fazla sayfayı ziyaret etme olasılığı vardır.

Web sitenizin hızını nasıl artırabilirsiniz? Özellikle teknik bir kişi değilseniz kolay bir iş olmadığını söyleyebiliriz, ancak daha fazla gecikme olmadan sayfa hızını ele almak önemlidir.

Web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlamak için bir SEO uzmanı veya dijital ajansla çalışmayı göze alamazsanız, yapabilecekleriniz:

  • Büyük resimleri kaldırın.
  • Gereksiz JavaScript dosyalarını kaldırın.
  • Http yönlendirmelerini en aza indirmek için küçük resimler yerine imaj sprite kullanın.
  • Daha hızlı bir hosting sağlayıcısına geçin.
  • İçerik Dağıtım Ağı (CDN) hizmeti kullanın.
  • Daha fazla ipucu ve araç için Google’ın bu kaynaklarını kullanın.

4. Web sitenizin mobil dostu olduğundan emin olun

Web sitenizin mobil uyumlu olması için birçok neden vardır. Her şeyden önce, kullanıcılarınızın çoğunun mobil cihazlardan geldiğini unutmayın. Google Analytics raporlarınızı ve özellikle “Mobil Genel Bakış” raporunu (AUDIENCES / MOBILE altında bulunur) kontrol edin, trafiğinizin %70’inden fazlasının mobil cihazlardan geldiğini fark edeceksiniz. Yani web siteniz mobil görüntüleme için optimize edilmemişse, bu kişilerin web sitenizi terk edeceği ve muhtemelen bir daha asla geri gelmeyeceği anlamına gelir.

İkinci olarak, Google mobil web sitelerini dizine eklemek için kullanılan bir “mobile-first index” i tanıttı. Bu mobil dizin yavaş yavaş tüm mobil kullanıcılara sunulacaktır. Web siteniz mobil uyumlu değilse, Google mobil dizininin bir parçası olmayacaktır. Yani trafikte büyük bir düşüş anlamına gelir.

Ne yapmalısınız? Üç basit adım:

  • Web sitenizi Google Mobil Uyumluluk Testi ile test edin ve web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için önerilerini uygulamaya çalışın.
  • Mobil kullanıcılara gösterdiğiniz içeriğin, masaüstü web sitenizdeki içerikle aynı (veya çok yakın) olduğundan emin olun. Buna hem içerik ve görüntüler hem de bağlantılar dahildir. Zaten duyarlı bir web siteniz varsa, bu bir sorun olmamalıdır.
  • Web sitenizi Google Mobil Hız Testi ile test edin. Yukarıda hızın SEO için önemli olduğunu ve  mobil web siteleri için de önemli olduğunu belirtmiştik.

Sayfalarınızı normal mobil bağlantılara (4G) yüklemenin ne kadar sürdüğünü ölçün ve hızı mümkün olduğunca artırmak için gerekli tüm işlemleri yapın.

5. Web sitenizi Google ve Bing web sitesi yöneticisi araçlarıyla kaydedin

Web sitenizin web yöneticisi araçlarıyla kayıtlı olmaması gözleriniz kapalıyken araç sürmek gibidir.

Bazı insanlar, web sitesini Google’a kaydettirmeyerek radarlarının altına kayabileceğini ve arama sonuçlarının en üstüne ulaşabileceğinizi düşünüyor. Uzun vadeli sıralamaları ancak geçerli yöntem ve teknikleri izlerseniz elde edilebilir.

Google, web siteniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi Web Yöneticisi Araçları‘na göndermeden zaten biliyor. Kayıt sürecinden geçtikten ve bazı temel yapılandırmaları gerçekleştirdikten sonra web sitenizle ilgili bir sorun varsa bildirim alırsınız ve ayrıca web siteniz hakkında bazı ilginç gerçeklere bakmaya başlarsınız:

  • Dizin sayfası sayısı
  • Gelen bağlantı sayısı
  • Arama sorguları
  • Tarama hataları
  • Dahili bağlantı sayısı

Yukarıdaki 5 ipucu basit ama aynı zamanda çok önemlidir. Bir blog, e-ticaret mağazası veya içerik odaklı web sitesi çalıştırıyorsanız ve arama motorlarından trafik almıyorsanız, yukarıdaki 5 ipuçlarını doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Ayrıca web sitenizin arama motorları tarafından taranarak üst sıralara çıkmasına yardımcı olacak İçerik Pazarlama için 15 İpucu yazımızda konu ile ilgili daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.

SEO

Arama Motoru Optimizasyonu size “ücretsiz” olan en değerli trafiği (organik trafik olarak da bilinir) getirir – bir arama motoru, içeriğinizi bir SERP’nin (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) organik bölümünde kullanıcılarına gösterdiğinde, bunu yapmazsınız. sıralama için ödeme yapın. Kullanıcı sonucu tıklayıp sitenizi ziyaret ettiğinde, ziyaret için Google’a ödeme yapmazsınız. Ve bu, SEO’nun ne için kullanıldığını kısaca açıklıyor.

Aynı SERP’de, genellikle ücretli sonuçlar vardır; soldaki “Reklam” simgesiyle tanımlanabilirler. Bir kullanıcı ücretli bir sonucu tıklayıp siteyi ziyaret ettiğinde, reklamveren o ziyaret için arama motoruna ödeme yapar.